Wednesday 1 October 2008

Tony Cliff in Turkish...

THY İşçileri ve Hava-İş'in yanındayız!

From the Tony Cliff Facebook group

THY A.O. yönetimi İstanbul'daki çağrı merkezini kapatarak, bu görevi AssisTT ve Vodatech firmalarına devretme kararı almıştır. Bir süredir çeşitli illerdeki satış temsilciliklerini taşeron firmalara devrederek çalışanların bir anda tayinlerini çıkartan THY yönetimi bu kararıyla 550'ye yakın işçiyi işsiz bırakmaya hazırlanıyor.

Çağrı merkezi işleri devredilen firmalardan AssisTT firmasının genel müdürü eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı!

THY A.O. Çalışanlara ya da bu iş kolundaki tek sendika olan Hava İş'e hiçbir bilgi vermemiş, keyfi bir şekilde "çağrı merkezini kapattım" demiştir.

Üç farklı tarihte hisseleri satışa sunularak özelleştirilen ve kamu denetiminden yoksun bırakılan THY'nin işçilere dönük uygulamaları özelleştirmenin emekçiler açısından acı sonuçlarını açık bir şekilde göstermektedir. Şirket el altından bu uygulamaların, kendi zorlamalarıyla yapılan "grev oylamasını" kaybetmelerinin intikamı olarak alındığını emekçilere duyurmaktadır.

İşçiler, işlerini korumak için "özveriyi askıya alma" kararı almıştır. Bunun çağrı merkezi hizmetlerinde sorunlara yol açması üzerine THY yönetimi işçilerin direncini kırmak için çağrı merkezindeki bilgisayarları genel müdürlüğe taşımaya başlamıştır.

Hava-İş, bu konuda duyarlı olan bütün yurttaşların 8 Ekim tarihine kadar 444 0 849 numaralı telefonu sık sık arayarak, takım liderini istemelerini, uygulamayı protesto etmelerini, çağrı merkezini olabildiğince meşgul ederek işçilerin eylemini desteklemelerini talep ediyor.

DSİP tüm işçileri, ezilenleri, antikapitalistlerin, emekten ve demokrasiden yana olanları çağrı merkezinde çalışan emekçiler ve Hava-İş'le dayanışmaya çağırıyor.

Çağrı merkezi kapatılmamalıdır, THY yönetimi taşeronlaşmaya dönük bütün uygulamalarından derhal vazgeçmelidir. Alınan bütün kararlarda işçiler ve sendika muhatap kabul edilmeli, şirket üzerinde kamu denetimi sağlanmalıdır. İşten çıkarmalar derhal durdurulmalıdır!

DSİP Genel Sekreteri

Damla Çimen

No comments: